Op weg naar Dijk en Waard

Samen werken we aan één sterke en innovatieve gemeente, waar iedereen telt en wordt gezien. Dijk en Waard biedt ruimte aan mens en natuur. De mix van het dorpse karakter en stedelijke allure maakt onze nieuwe gemeente aantrekkelijk en dynamisch.

Welkom in Dijk en Waard

Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard gaan samen en zijn vanaf 1 januari 2022 de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Graag maken we de reis naar Dijk en Waard samen met u. We geven u op deze website reisinformatie voor onderweg, maar ook over de bestemming: Dijk en Waard.

Lees meer

Wat merk ik van de fusie?

Welke gevolgen heeft de fusie voor mij als inwoner, ondernemer of voor de vereniging waar ik lid van ben? We hebben veelgestelde vragen en antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Lees meer

Straatpraat: Op welke plek of gebied bent u trots?

Sámen geven we kleur aan onze nieuwe gemeente. Voor de webserie 'Straatpraat' gingen we daarom de straat op en vroegen we naar uw mening. In aflevering 3 stelden we de vraag: Welke plek of gebied maakt u een trotse inwoner?

Bekijk op YouTube

Interessante feitjes

Gemeente Dijk en Waard telt straks 87.031 inwoners en heeft een totale oppervlakte van 67,02km². Bent u benieuwd naar andere feitjes en weetjes over onze nieuwe gemeente? 

Bekijk de feiten