Hoe ziet jouw gemeentewapen er uit?

Vanaf 1 januari 2022 gaan Langedijk en Heerhugowaard samen verder als gemeente Dijk en Waard. Voor deze nieuwe gemeente hebben we bij de Koning een officieel nieuw gemeentewapen aangevraagd. Maar we zijn óók nieuwsgierig naar hoe het gemeentewapen er volgens basisschoolleerlingen uit zou moeten zien.

Wapenontwerp

Op alle Langedijker en Heerhugowaardse basisscholen kunnen leerlingen tot en met 30 september hun eigen wapenontwerp bij de juf of meester inleveren. Wie het mooiste wapen maakt, mag samen met de burgemeesters het officiële nieuwe gemeentewapen onthullen. Ook wint hij of zij een bioscoopbon, om met een vriend of vriendin gratis naar de bioscoop te kunnen. Het winnende ontwerp krijgt daarnaast een mooi plekje in het gemeentehuis.

Geen kleurplaat ontvangen?

Woon je in Langedijk of Heerhugowaard, maar heb je geen kleurplaat ontvangen? Dat kan bijvoorbeeld zo zijn, wanneer je ergens anders op de basisschool zit. Download dan de kleurplaat en breng deze langs in het gemeentehuis van Langedijk of Heerhugowaard. Opsturen mag natuurlijk ook, maar doe dat wel voor 1 oktober om kans te maken op de prijs.
 

Download de kleurplaat (pdf, 99 KB)
Naar overzicht