Nieuw logo en huisstijl voor gemeente Dijk en Waard

Nu de Eerste Kamer afgelopen dinsdag 13 juli heeft ingestemd met de fusie van de gemeente Langedijk en Heerhugowaard is de weg naar de gemeente Dijk en Waard verder ingezet. Bij de nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl met een nieuw logo. Dit zorgt voor herkenning en verbinding tussen inwoners, ondernemers en gemeente. De door inwoners gekozen naam Dijk en Waard staat centraal in het nieuwe gemeentelijke logo dat vanaf 1 januari 2022 zichtbaar is.

De huidige huisstijlen van Langedijk en Heerhugowaard zijn beide groen en blauw. In gemeente Dijk en Waard komen deze overeenkomstige kleuren terug. Het groen en blauw lopen in elkaar over en staan voor land en water, waaruit een lijnvorm is gecreƫerd die dit verbeeldt: een streep voor land en een golf voor water. Maar de letters van de door inwoners gekozen naam Dijk en Waard pakken een uitgesproken hoofdrol in het nieuwe beeldmerk. Dit zorgt voor een sterke, onderscheidende en herkenbare uitstraling.

Het gemeentelijke logo is overtuigend gekozen in een voorkeurspeiling onder collegeleden, raadsleden en medewerkers van beide gemeenten. Aan de keuze van het logo ging een ontwerpselectie door een klankbordgroep vooraf. De huisstijlontwikkeling wordt betaald uit gelden die ter beschikking gesteld zijn door de Rijksoverheid voor kosten ten behoeve van de fusiegemeente.

Bekijk onderstaande video met uitleg over de nieuwe huisstijl.

Voorbeelden nieuwe huisstijl Dijk en Waard

Briefpapier
Nieuw uiterlijk Facebookpagina
Posters in de nieuwe huisstijl
Logo Dijk en Waard
Naar overzicht