Onze kijk op Dijk en Waard

Per 1 januari 2022 is de gemeente Dijk en Waard een feit. Een nieuwe gemeente waar we mét elkaar kleur aan geven. Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente. Wat vinden we belangrijk en hoe willen we daar samen aan werken? Komende maanden gaan we in ‘Onze kijk op Dijk en Waard’ op verkenning. U komt ons op verschillende plekken in Langedijk en Heerhugowaard tegen. Van koffietafelgesprekken in het buurthuis tot een foto-expositie met portretten van inwoners. Van online gespreksplatform tot straatinterviews. Van plakwanden tot dorps-/wijkgesprek. We gaan met elkaar in gesprek en nodigen iedereen uit om mee te dromen en ideeën te delen. Want ‘Onze kijk op Dijk en Waard’ is natuurlijk niet compleet zonder uw kijk. Zo leren we elkaar beter kennen en bouwen we samen aan óns Dijk en Waard.

Koffietafelgesprekken

In juni 2021 zijn de eerste koffietafelgesprekken van start gegaan: gesprekken waarin we bijvoorbeeld met elkaar verkennen wat de verwachtingen zijn van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. De gesprekken vinden plaats in de buurten en wijken van Langedijk en Heerhugowaard en hebben een groepsgrootte van ongeveer 8 personen. De sfeer is informeel en iedereen is welkom. Wilt u meedoen aan een koffietafelgesprek? U kunt zich per mail aanmelden.

Straatinterviews

Inwoners vertellen wat zij het belangrijkste vinden voor de nieuwe gemeente (video)

Misschien bent u ze al tegengekomen; de cameraploeg van Streekstad Centraal. Voor Onze kijk op Dijk en Waard nemen zij korte interviews af met mensen op straat. Ze vragen bijvoorbeeld waar men trots op is in Langedijk en in Heerhugowaard en wat men wenst voor het toekomstige Dijk en Waard. In de eerste aflevering vertellen mensen wat zij het állerbelangrijkste vinden voor de nieuwe gemeente.

  • Straatpraat #2: Welke traditie of gewoonte mag nooit verloren gaan? Bekijk de video
  • Straatpraat #1: Wat vind jij het állerbelangrijkste voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard? Bekijk de video

Portretfoto’s van inwoners

Ook de fotografen die in opdracht van Onze kijk op Dijk en Waard portretfoto’s op straat maken, hebt u wellicht al aan het werk gezien. Met de portretfoto’s laten we de diversiteit van inwoners zien in het toekomstige Dijk en Waard. De foto’s worden deze zomer tentoongesteld op diverse plekken in Langedijk en Heerhugowaard.

Online platform en plakwanden

Eind juli 2021 lanceren we een online platform en de fysieke variant daarvan, namelijk ‘plakwanden’. Op dit platform en de plakwanden kan iedereen meedenken en meepraten over de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Zodra het platform live is en de plakwanden hangen, vindt u hier de link en locaties.