Onze kijk op Dijk en Waard

Per 1 januari 2022 is de gemeente Dijk en Waard een feit. Een nieuwe gemeente waar we mét elkaar kleur aan geven. Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente. Wat vinden we belangrijk en hoe willen we daar samen aan werken? Dat verkennen we met elkaar met ‘Onze kijk op Dijk en Waard’. U komt Onze kijk op Dijk en Waard op verschillende plekken tegen. Van gesprekken in het buurthuis tot een foto-expositie met portretten van inwoners. En van een online gespreksplatform tot interviews op straat. We gaan met elkaar in gesprek en nodigen iedereen uit om mee te denken en praten. Want ‘Onze kijk op Dijk en Waard’ is natuurlijk niet compleet zonder uw kijk. Zo leren we elkaar beter kennen en bouwen we samen aan óns Dijk en Waard.

Online platform en prikborden

Op het online platform onzekijkopdijkenwaard.nl kan iedereen meedenken en meepraten over de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

Meedenken en meepraten kan trouwens niet alleen digitaal, maar ook op fysieke locaties. Op de volgende locaties staan t/m 30 september 2021 grote prikborden waar iedereen gedachten, ideeën en dromen over Dijk en Waard op kan prikken.

Langedijk:

 • De Binding: Bosgroet 12, Zuid-Scharwoude
 • Winkelcentrum Broekerveiling: Marktplein 1, Broek op Langedijk
 • De Anbouw (Stichting Wonen Plus Welzijn): Dorpsstraat 610, Noord-Scharwoude
 • Het Behouden Huis: Dorpsstraat 850, Oudkarspel

Heerhugowaard:

 • Gemeentehuis: Parelhof 1, Heerhugowaard
 • Zwembad Waardergolf: Beukenlaan 1B, Heerhugowaard
 • Trefpunt Rozenlaan (Stichting Wonen Plus Welzijn): Rozenlaan 2, Heerhugowaard

Straatinterviews

De cameraploeg van Streekstad Centraal

Misschien bent u ze al tegengekomen; de cameraploeg van Streekstad Centraal. Voor Onze kijk op Dijk en Waard interviewen zij inwoners van Langedijk en Heerhugowaard op straat. Bijvoorbeeld over wat men belangrijk vindt voor Dijk en Waard.

Afleveringen

 • Straatpraat #4: Wat kan jouw wijk of dorp nóg mooier maken?
 • Straatpraat #3: Noem een karakteristieke plek of gebied waar je trots op bent.
 • Straatpraat #2: Welke traditie of gewoonte mag nooit verloren gaan?
 • Straatpraat #1: Wat vind jij het állerbelangrijkste voor de nieuwe gemeente Dijk en Waard?

Portretfoto’s van inwoners

Ook de fotografen die in opdracht van Onze kijk op Dijk en Waard portretfoto’s op straat maken, hebt u wellicht al aan het werk gezien. Met de portretfoto’s laten we de diversiteit van inwoners zien in het toekomstige Dijk en Waard. De foto’s worden deze zomer tentoongesteld op diverse plekken in Langedijk en Heerhugowaard.

Koffietafelgesprekken

In juni en juli 2021 organiseerden we koffietafelgesprekken: gesprekken waarin we in informele sfeer met elkaar (inwoners en raadsleden) verkenden wat bijvoorbeeld de verwachtingen zijn van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. De gesprekken vonden plaats in de buurten en wijken van Langedijk en Heerhugowaard.

Bekijk de samenvatting van de gesprekken (pdf, 118 KB)