Onze kijk op Dijk en Waard

Gemeente Dijk en Waard is een nieuwe gemeente, waar we mét elkaar kleur aan geven. Inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente. Wat vinden we belangrijk en hoe willen we daar samen aan werken? Dat verkennen we met elkaar met ‘Onze kijk op Dijk en Waard’. Zo leren we elkaar beter kennen en bouwen we samen aan óns Dijk en Waard.

Visie

De afgelopen maanden kwam u 'Onze kijk op Dijk en Waard' op verschillende plekken tegen. Van gesprekken in het buurthuis, tot interviews op straat. Samen gingen we in gesprek en iedereen was welkom om mee te denken. Het resultaat? De visie ‘Onze kijk op Dijk en Waard’, die de gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard aanbieden aan de nieuwe raad van Dijk en Waard. Zodra de nieuwe raad de visie aanneemt, wordt het tijd voor een praktische vertaalslag: wat betekent de visie ‘Onze kijk op Dijk en Waard’ in de praktijk, voor inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente?

Lees hieronder de visie, die in 2022 wordt aangeboden aan de nieuwe raad van Dijk en Waard. Aan het eind van 2021 komt een samenvatting beschikbaar die de visie in begrijpelijke taal uitlegt.

Online platform en prikborden

Op het online platform onzekijkopdijkenwaard.nl kon iedereen tot en met september 2021 meedenken en meepraten over de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Dat was natuurlijk ook mogelijk op fysieke locaties. Tot en met september 2021 stonden er op verschillende plekken grote prikborden waar iedereen gedachten, ideeën en dromen over Dijk en Waard op kon prikken.

Straatinterviews

De cameraploeg van Streekstad Centraal

Misschien bent u ze tegengekomen: de cameraploeg van Streekstad Centraal. Voor 'Onze kijk op Dijk en Waard' interviewden zij inwoners van Langedijk en Heerhugowaard op straat. Bijvoorbeeld over wat men belangrijk vindt voor de nieuwe gemeente.
 

Afleveringen

Portretfoto’s van inwoners

Ook de fotografen heeft u misschien aan het werk gezien. In opdracht van 'Onze kijk op Dijk en Waard' maakten zij portretfoto’s op straat. Hiermee laten we de diversiteit van inwoners zien in het toekomstige Dijk en Waard. Want niet alleen Langedijk en Heerhugowaard verschillen van elkaar, maar ook de dorpen, de wijken, de straten, de mensen. Al die verschillende plekken en identiteiten verrijken elkaar.

De foto’s worden tentoongesteld op verschillende plekken in Langedijk en Heerhugowaard:

  • Gemeentehuis Heerhugowaard (van 22 november tot 5 januari 2022);
  • Vervolgens zal de expositie nog op andere locaties te zien zijn, zoals het Kloosterhof in Noord-Scharwoude en Winkelcentrum Middenwaard.

Ook zijn de foto's op deze website te bekijken.

Bekijk de fototentoonstelling

Koffietafelgesprekken

In juni en juli 2021 organiseerden we koffietafelgesprekken: gesprekken waarin we in informele sfeer met elkaar (inwoners en raadsleden) verkenden wat bijvoorbeeld de verwachtingen zijn van de nieuwe gemeente Dijk en Waard. De gesprekken vonden plaats in de buurten en wijken van Langedijk en Heerhugowaard.