Feestelijke Start van Dijk en Waard

Op 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Dijk en Waard een feit: een mijlpaal die we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het project Start Dijk en Waard zorgt voor een feestelijke sfeer in aanloop naar en tijdens de overgang naar Dijk en Waard. Dat doen de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard niet alleen, maar mét de toekomstige inwoners en ondernemers van Dijk en Waard. Want een nieuwe gemeente, dat vier je natuurlijk samen!

Samen werken aan een feestelijke start

Bekijk de video-oproep van burgemeesters Leontien Kompier en Bert Blase.

Met het ‘Start Dijk en Waard Fonds’ konden alle inwoners, ondernemers, bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties tot 16 juni 2021 subsidie aanvragen voor hun ideeën voor een feestelijke start van Dijk en Waard.

Er zijn 35 ideeën ingediend voor een feestelijke aftrap van Dijk en Waard in 2021. Daarvan hebben 30 inzendingen recht op subsidie. De ideeën bieden voor elk wat wils. Zo zijn er ideeën voor een Dijk en Waard Cup, een gedichtenroute, een quiz, een fietstocht en een street art festival. Bent u benieuwd naar alle winnende ideeen? Bekijk ze op samendijkenwaard.nl

Activiteitenkalender Feestelijke Start

In de onderstaande kalender vindt u meer informatie over de winnende ideeën. Nog niet alle activiteiten staan hierin vermeld. De kalender wordt in de komende tijd dan ook verder aangevuld.